Hotel Alstor har en historie som byens dansested gjennom flere tiår. Nå som Alstors tid er forbi, inviteres det til en siste dans – og en siste fest, for å feire en svingende bit av byens historie. Det er Petter Smedvig Hagland og Kjetil Andersen som byr opp til dans. De er to av investorene og utviklerne av Mosvannet Park som allerede er godt i gang med salget. Hotel Alstor skal rives og erstattes av 7 leilighetsbygg med 85 leiligheter og 6 byhus som vil omkranse et stort og frodig parkanlegg. I den forbindelse skal Alstor rives. «Vi tenkte det både var på sin plass med en siste markering og en siste fest for de i byen som har et forhold til Alstor», sier investorene.

Og de er mange. I nesten 40 år var Alstor byens hotteste, og lenge eneste, dansested med skjenkebevilgning. «Vi håper å få til en fest hvor vi kan samle en del av de mange som har jobbet der, slik at det blir kjente fjes i døra, på scenen og i baren. Så håper vi at mange av som har frekventert der vil komme og at mange av oss som ikke rakk det, kan få en god smakebit av hva Alstor var i alle disse årene», sier de danseklare investorene. De håper å kunne invitere til dans før jul, men ser at de kanskje må ta det like over nyttår for å få alt til å klaffe.

De fleste av kjøperne på Mosvannet Park har et forhold til Alstor og har opplevd dansen og kjenner historien. Kanskje det er noe å ta med seg inn i selskapslokalet på Mosvannet Park, slik at dansen kan fortsette – om enn i private rammer.