De som ferdes i disse trakter har allerede fått det med seg. 15. mai kunne Aftenbladets lesere se eiendomsutvikler Kjetil Andersen sitte bak spakene på gravemaskinen når det første rivetaket ble tatt. 78 år med historie har kommet til en ende. Samtidig vokser noe nytt frem. Det er noe trist ved det, men også noe naturlig, og noe fint.

Mosvannet Park skal reises på denne tomten over de neste årene. 85 leiligheter skal bygges, hvorav 45 nå i første byggetrinn. Disse skal stå ferdig første kvartal 2022 og over 70 prosent av dette byggetrinnet er allerede solgt.

– Det har vært stor interesse for Mosvannet Park, særlig på grunn av den fantastiske beliggenheten. Her kan man få en fantastisk utsikt, og går du for en toppleilighet med takstue, så får du en helt suveren og ekte panoramautsikt, sier Andersen. Sistnevnte leilighet er det bare en igjen av i trinn 1, men også to toppleiligheter uten takstue i tillegg til et godt utvalg andre flotte leiligheter.

Det er ikke tvil om at de umiddelbare omgivelsene bidrar til å sette prosjektet på kartet. Mosvatnet er Stavangers mest populære turområde. Med sine rike og ærverdige edelløvskog, det mangfoldige fuglelivet og selve Mosvatnet, så er det ikke rart at folk trekker hit for en deilig og oppfriskende tur. Tanken på å kunne bo her er derfor veldig attraktiv.

Selve rivingen vil ta ca. en måned og en viktig del av rivingen handler om å bevare naturen vår. Kildesortering er blitt vanlig rundt om i hjemmene, men også på byggeplassene. For eksempel er malingen på Alstor såpass gammel at den måtte skrapes av før vi kunne begynne rivingen.

– Det er godt å vite at dette arbeidet gjøres skikkelig, sier Andersen og ser fram til første spadetak for byggingen som er lagt til midten av august.

For alle de gode kvalitetene, salgsoversikten og mer om nærområdet, så finne du alt sammen her på nettsiden til Mosvannet Park.